Een nieuwe feministische strooming

Graag introduceer ik je in de nieuwe feministische strooming. Eentje dat vertrekt vanuit vrouwelijke Yin energie en niet langer werkt vanuit de mannelijke Yang energie.Gelijke rechten en plichten, de keerzijde


Ik zag me vroeger echt als een sterke feministische vrouw, opkomend voor gelijke rechten en plichten. Want onze stem mag ook gehoord worden!


Daar sta ik nog steeds 100% achter! Geen enkel geslacht is superieur, aangezien beiden nodig zijn voor de balans.


Echter heb ik sinds ik mama ben geworden ook al vaak gedacht: wat hebben we onszelf toch op de hals gehaald?! Waarom zagen we enkel de tekorten in plaats van de overvloed?


Elke situatie heeft zo zijn voor en nadelen en de nadelen spreken voor zich. We hadden geen stem. We mochten niet zo maar onze dromen verwezenlijken. De wereld werd gebaseerd op een mannen energie. We werden als minderwaardig gezien! Allemaal dingen die inderdaad hoognodig moesten veranderen.


Echter zijn we omdat we hierin verandering wilde zien, te fel in onze eigen mannelijke energie gaan staan om dit te realiseren. Waarom? Omdat we blijkbaar zelf niet voldoende geloofde in onze vrouwelijke kracht.


Met als keerzijde dat we nu oa in een maatschappij leven waarin we bijna niet anders kunnen dan dat beiden een fulltime job nodig hebben. De opvoeding van de kinderen die je zo graag wou, wordt overgedragen naar anderen. Als moeder dien je nu EN mama te zijn EN een job uit te oefenen, met vaak burn-out als gevolg. De connectie met onze sterke vrouwelijke kracht verloren.