Me-time met kleine kinderen

Eén van de grootste uitdagingen als mama is het vinden van dagelijks wat me-time momenten. Zeker met kleine kinderen in huis die nog volledig afhankelijk van je zijn, kan het wel eens zwaar zijn. Lees zeker verder indien je wat tips krijgt om toch me-time te creëren.


Mother-out in plaats van burn-out


Tijdens mijn eerste ervaring als mama 5,5 jaar geleden, ben ik zelf in die valkuil getrapt die vele moeders meemaken, de valkuil van jezelf helemaal weg te cijferen en je daardoor helemaal te verliezen.


Je voelt je zo verantwoordelijk voor dat kleine lieve wondertje (en dat ben je ook), dat je alles op alles zet.


Voor je het beseft, ben je in een mother-out belandt. Je hele leven staat in functie van het moeder zijn en lijkt ernaast niet meer te bestaan.


Na verloop van tijd merk je plots dat je gewicht niet meer stabiel is, of dat je fysiek allerlei kwalen begint krijgen. Allemaal signalen dat je jezelf te lang achteruit hebt geschoven.


Dit was voor mij dus ook zo destijds. Tot op een dag dat ik naar mijn dochter aan het kijken was en besefte dat dit niet de mama was die ik wilde zijn.


Will I marry me?Vanaf dat moment nam ik de keuze dat ik liever het voorbeeld wilde laten zien waarin je durft te gaan voor je dromen. Want hoe kan ik 100% er voor haar zijn, als ik er niet 100% voor mezelf ben?


Ik stelde mezelf de vragen: "ben ik liever een mama dat laat zien hoe je jezelf altijd negeert? Hoe je niet in contact bent met je eigen lichaam en dromen? Hoe je geen nee durft te zeggen?" Of "Iemand dat naast een goede mama te zijn, ook gewoon zichzelf is en voor zichzelf durft te kiezen?"